Waarom Duitsland?

Waarom Duitsland?

Vastgoed beleggers kijken in duitsland

Niet alleen in Nederland houdt de beleggingshausse in vastgoed aan, in heel Europa is vastgoed in trek. In mei werd er voor ruim euro 14 mrd aan vastgoedtransacties van meer dan euro 50 mln waargenomen. Beleggers zoeken vooral hun heil buiten hun thuisland; circa 70% van de transacties was ‘cross-border’.

Hierbij is Duitsland, met ongeveer 50% van de vastgoed -investeringen, het populairst. Het aantal cross-border-transacties is er nog groter dan gemiddeld in Europa; ongeveer 80% van de transacties werd door niet-Duitse beleggers gedaan. Vanwege een slecht draaiende economie zijn vastgoedinvesteringen in Duitsland jarenlang bij beleggers buiten beeld gebleven. Nu de economie aantrekt en de vastgoedprijzen elders in Europa harder zijn gestegen dan in Duitsland, is het land weer in trek bij beleggers die op zoek zijn naar hogere rendementen.

Investeerders uit Amerika, Engeland, Denemarken, Israël en zeker ook Nederland hebben zeer grote complexen woningen en supermarkten gekocht, voornamelijk in de grote steden. Grote
wooncomplexen en supermarkten zijn dan ook niet eenvoudig meer te verkrijgen. Desondanks zijn er nog vele kansen met behoorlijk goede rendementen.

De Bie vastgoedbeheer is van mening dat de gebieden waarin wij werken, voornamelijk het oosten van Duitsland , nu op een totaal dieptepunt liggen. Nu is de tijd daar om te investeren in de zeer aantrekkelijke huizenmarkt in deze gebieden. Ook al zult u een leegstaand pand aankopen, en deze +/- 5 jaar leeg laten staan, dan zijn wij nog van mening dat u beslist een veel hoger rendement zult behalen dan wanneer u uw geld op de bank parkeert.
Natuurlijk kunt u, indien u dat wilt, ook zelf gaan wonen in Duitsland . Wij denken vooral aan mensen die er een eigen bedrijf willen starten , daar er behoefte is aan gezond ondernemerschap in het oosten van Duitsland . Ook zijn er aantrekkelijke subsidies mogelijk voor mensen die er willen starten.

Voor meer info debie.info@gmail.com

debie-new-logo-2