Your search results

Slot / Herenhuis / Kasteeltje in 02984 Gosswitz bij Görlitz

Prijs € 369.000 euro

Omschrijving:

Wij bieden een herrenhuis / Jagt slot met park en bijgebouwen te koop aan. Het gehele grondstuk beslaat zo’n 11.000 m2 met woonhuis en bijgebouwen zoals het stookhuis, stal en schuren. In het park staan mooie oude bomen en een voormalige springbron.

bouwstijl
Het huis dateert van 1777 en is in 1914/16 verbouwd tot een gebouwencomplex in neo-klassieke stijl. In de jaren 1997-98 volgde een algehele renovatie van de centrale verwarming (op olie) , een nieuw aangelegde lift, meerdere badkamers en toiletten, deuren, electra inclusief brandalarm,en inbraakbeveiliging, dak, dakgoten en regenpijpen,gedeeltelijk kozijnen, vloeren, fassade, etc..

Opvallend zijn de zeer goed bewaard gebleven parketvloeren, stucplafonds, authentieke inbouwkasten, originele massieve houten deuren (gedeeltelijk ingezet met glas), originele houten kozijnen met glas-in-lood versieringen, kachels, open haarden, gewelfde ruimtes, balkons, terrassen, etc.. Tevens goed om te weten dat het pand rolstoelvriendelijk is!

We kunnen stellen dat in de laatste decennia een veelvoud van de nu gevraagde koopprijs is geïnvesteerd in het pand.

sfeer
Vanuit het huis loop je zo het park in met zijn kastanje-, linden-,beuk, en eikenbomen. Een plek om totale rust te ervaren. Hier vergeet je de rest van de wereld om je heen!

mogelijkheden
Meerdere concepten en ideeën zijn hier in te vullen. Denk bijvoorbeeld aan een woongemeenschap voor meerdere particulieren, het verhuren van luxe appartementen, kunstenaarsdependance of een vezorgingstehuis. Maar het is ook een perfecte plek voor uiteenlopende doelgroepen die hier onvergetelijke vakanties ervaren. Denk aan kindervakanties, vakantieplek voor mensen met een beperking en retraiteweken in combinatie met workshops. En weekenden met seminars, congressen, festivals, etc..

Het bovengenoemde object is e.v.t. ook te huur , huurprijs in overleg.

voor een film  kijkt u

Alle foto's:
Filmpje: